جدیذترین پردازندها(CPU)

تنها حدود دو هفته پیش بود که انویدیا مفتخر به نام گذاری GTX 580M به عنوان سریع ترین گرافیک لپ تاپ جهان شده بود. حالا AMD آمده تا با رو کردن یک برگ برنده دیگر به نام 6990M و پشتیبانی از تکنولوژی هایی مثل دایرکت ایکس 11 و HD3D؛ گوی رقابت را از دست رقیب کهنه کارش بگیرد.

AMD اصرار دارد که این سریع ترین پردازنده گرافیکی لپتاپ ها می باشد. به ویژه این که ای.ام.دی ادعا می کند این گرافیک، 25 درصد سریع تر از هر پردازنده گرافیکی است که تاکنون به عموم معرفی شده است. مانند انویدیا، AMD هم مایل است که قدرت نمایی هایی را با گرافیک جدیدش انجام دهد. از جمله این که 6990 می تواند در بنچ مارک ها و خیلی از بازی ها؛ بر GTX 580M حکم روایی کند.


اما بگذارید به جای پرداختن به دعوا هایی که این شرکت ها با هم دارند، کمی به بررسی تکنولوژی های به کار رفته در این مدل جدید بپردازیم. مدل 6990 M از تکنولوژی Eyefinity پشتیبانی می کند. با مشخصات و عملکردی که از این مدل می بینیم، می توانیم مطمئن باشیم که 6990 بر مدل پرطرفدار 6970M مسلط خواهد شد. با این حساب می توانیم منتظر لپ تاپ ها یا کامپیوتر های All in One باشیم که از این کارت گرافیک بهره می گیرند.

اگر بخواهیم کمی دقیق تر به مشخصات این کارت نگاه کنیم، باید اول از همه به سرعت کلاک هسته آن بپردازیم که برابر 715 مگاهرتز می باشد. وقتی این سرعت کلاک را با یک میلیارد و هفتصد میلیون ترانزیستور به کار رفته در این کارت گرافیک جمع ببندیم، به قدرتی برابر 1.6 ترافلاپ دست خواهیم یافت. این تعداد ترانزیستور در قالب 1120 پردازنده جریانی در آمده اند تا بتوانند چنین قدرتی را ایجاد نمایند. لازم به ذکر است که با قدرت 1.6 ترافلاپ، این پردازشگر می تواند در هر ثانیه 1 تریلیون و 600 میلیارد دستور العمل را اجرا کند.


نکته مهم دیگر حافظه کارت هاست که 6990 در این زمینه چیزی را کم نگذاشته است. 2 گیگابایت حافظه GDDR 5 با فرکانس 900 مگاهرتز، آن هم با رابط 256 بیتی، ندای سرعت بالایی را به ما می دهند و وقتی به پهنای باند 115.2 گیگابایت در ثانیه نگاه می کنیم، به پتانسیل حقیقی این سرعت پی می بریم. یک پیشرفت خوب دیگر برای لپ تاپ ها.


 

چیپ ست X79 اینتل

این چیپ‌ست قرار است از سوکت جدید LGA ۲۰۱۱ اینتل استفاده کند. با عرضه شدن مادربردهای این چیپ‌ست، می‌توان تغییر نسل اینتل را کامل دانست. زیرا علیرغم اینکه مدتی است که سوکت ۱۱۵۵ توسط سوکت ۱۱۵۶ جایگزین شده است، اما همچنان مادبردهای رده بالا از سوکت ۱۳۶۶ استفاده می‌کنند، که سوکتی نسباتا قدیمی است.


در نمایشگاه کامپیوتکس امسال شرکت گیگابایت برای اولین بار از مادربرد X۷۹-UD۳ خود پرده برداری کرد که از پردازنده‌های Sandy Bridge-E نسل بعدی اینتل پشتیبانی خواهد کرد.

همانطور که اشاره شد سوکت جدید LGA ۲۰۱۱ نام دارد، یعنی ۲۰۱۱ پین بر روی این سوکت قرار دارند. به همین دلیل سوکت پردازنده این مادربردهای بسیار بزرگ‌تر از مادربردهای کنونی خواهند بود. در همین راستا، می‌توان بر روی X۷۹-UD۳ محل نامتعارف قرارگیری اسلات‌های حافظه را مشاهده کرد، که به دلیل بزرگ بودن سوکت، دو عدد از آنها در طرف دیگر سوکت قرار گرفته‌اند. لازم به ذکر است که این حافظه‌ها از فناوری DDR۳ استفاده می‌کنند و هر کدام از آنها کانال اختصاصی ۶۴ بیتی خود را دارند. این مادربرد از ۵ اسلات PCI-e x۱۶ نیز بهره خواهد برد.

یکی دیگر از ویژگی‌های جالب این مادربرد تعداد ۱۴ درگاه SATA آن است، که بی‌سابقه است. البته مدل ارائه شده در نمایشگاه مدل نهایی نبود و سینک خنک کننده بر روی آن نصب نشده بود



بعد از مدتی دست و پنجه نرم کردن با پلتفرم Llano، سر انجام AMD سری جدید پردازنده های شتاب یافته ی فیوژن را معرفی کرد. سری جدید A شامل پردازنده هایی با معماری 32 نانومتری می شود. این پردازنده ها با این که از نوع فیوژن هستند، اما بر خلاف سایر APU های فیوژن موجود در بازار، برای دسکتاپ ها و لپتاپ های متداول طراحی شده اند. پس همانطور که در تصویر می بینید نباید از آن ها انتظار سایزی به اندازه ی یک سکه را داشت. 

اما خبر هیجان انگیز چیست؟ این که این پردازنده ها هنوز هم مصرف کم خود را حفظ کرده اند و با توجه به ادعای AMD، می توانند عمر باتری را تا 10.5 ساعت حفظ کنند. در زمینه عملکرد هم که سری فیوژن همانند سایر APU ها، پردازنده گرافیکی و پردازشگر را با هم مخلوط کرده است تا در عملکرد هم چیزی کم نگذاشته باشد.


AMD رسما چیپ های سری A را معرفی کرد



از عملکرد و عمر باتری که بگذریم، می بینیم که AMD دارد کم کم از تولید پردازنده ها و چیپست های گرافیکی مستقل برای لپتاپ ها فاصله می گیرد. البته این کمپانی هنوز تولید گرافیک های اختصاصی اش را کنار نگذاشته. بلکه این امکان را فراهم کرده که با ترکیب یک گرافیک مستقل و یک APU، بتوانید شاهد 75 درصد افزایش عملکرد گرافیکی باشید. این چیزی است که ای.ام.دی آن را Dual-Graphics می نامد.

بگذارید کمی عمق بیشتری بگیریم. اول به مبحثی می پردازیم که AMD آن را نهایت عملکرد می نامد. با توجه به متن خبر منتشر شده از سوی AMD: مصرف کنندگان امروز بیش از هر زمان دیگری از PC هایشان استفاده می کنند و طیف این استفاده، از کار تا بازی گسترده شده است. با پردازنده های شتاب یافته (APU) های سری A می توان درباره توانایی لپتاپ ها برای پاسخگویی به نیاز مصرف کنندگان، اطمینان داشت. وقتی از APU استفاده می کنید، یعنی از هم از قدرت پردازش پردازنده بهره مند می شوید و هم از پردازش موازی گرافیک. با سری A، دارندگان نوت بوک گرافیکی با قدرت 400 گیگافلاپ خواهند داشت و دسکتاپ ها هم 500 گیگافلاپ قدرت گرافیکی دارند. گویا AMD مطئن است که این توان پردازشی برای انجام دادن بسیاری از کار ها نظیر پردازش ویدئو و تصویر کافی می باشد. وقتی هم که پای USB 3.0 و توانایی پشتیبانی از رم های DDR 3 در این سری جدید به میان می آید؛ امیدواری ما به سرعت بیشتر در سیستم های آینده بیشتر می شود.


علاوه بر این APU های سری A از تکنولوژی Turbo Core نیز بهره مند خواهند بود. این تکنولوژی به طور دینامیک، توان عملکرد CPU و GPU را افزایش می دهد. البته این بستگی به اپلیکیشنی که اجرا می کنید دارد. یک نکته دیگر هم وجود دارد که اشاره به آن در باب گرافیک حیاتی است. این که با توان 500 گیگافلاپ، به هیچ عنوان نباید انتظار نرخ فریم بالا روی بازی ها را داشته باشید. در واقع این توان شاید برای لپتاپ های متداول کافی باشد اما برای PC ها بهتر است به فکر یک کارت گرافیک مکمل هم باشید. نکته دیگر این که سری A از دایرکت ایکس 11 هم پشتیبانی می کند. حالا دایرکت ایکس 11 را با توان 500 گیگافلاپ جمع می بندیم و می گوییم: اگر از کارت مکمل استفاده نکنید، بازی هایی با گرافیک و ویژگی های بصری بالا؛ اما کند و با فریم ریت پایین خواهید داشت. ولی مطمئنا نگاه کردن ویدئو های تمام اچ.دی و سایر کار های متداول روی کامپیوترها برایتان هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد.


به هر حال روند مثبت بازار APU ها و توجه بیشتر به قدرت و سرعت در آنها، چیزی است که باعث خوشحالی و امیدواری ما به بازار سخت افزار در آینده خواهد شد. در جداول زیر می توانید اطلاعات بیشتری از مدل های این سری و ویژگی های آنان داشته باشید. ضمن این که انتظار می رود سیستم های مبتنی بر چیپ های A6، A4 و A8 به ترتیب حداقل 500، 600 و 700 دلار قیمت داشته باشند.



X79 Express، پردازشگر های جدید اینتل برای کامپیوتر های شخصی

شرکت اینتل طی بیانیه‌ای اعلام کرد که در نظر دارد سری جدید تراشه‌های رایانه‌ای خود را با نام X79 Express، با سرعت بیشتر و مصرف کمتر انرژی نسبت به مدل قبلی روانه بازار کند.

این تراشه به عنوان نسل جدید و پیشرفته پردازنده‌های اینتل محسوب می‌شود و به گفته شرکت سازنده پرسرعت‌ترین تراشه اینتل برای رایانه‌های شخصی است.



قرار است که تراشه جدید اینتل جایگزین مدل قبلی خود موسوم به X58 شود که هم‌اکنون در اکثر رایانه‌های شخصی جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به گفته شرکت اینتل، تراشه جدید X79 اینتل در فصل چهارم سال جاری میلادی همزمان با نسل جدید پردازنده‌های Sandy Bridge E در رایانه‌های شخصی جدید وارد بازار می‌شود.

شرکت اینتل هنوز قیمت نهایی این محصول را اعلام نکرده است، اما قصد دارد برای افزایش رقابت‌های خود با محصولات مشابه AMD آن را به قیمت نسبتا ارزان به دست کاربران برساند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد